Hasznos oldalak

Az alábbiakban azokat az internetes weboldalakat gyűjtöttük össze, melyek hasznos segítséget nyújthatnak a növények  tartásában. Emellett az oldalakat felkeresve számos érdekességet és újdonságot tudhatunk meg a rovaremésztő növényekről. A gyűjteményt folyamatosan frissítjük!


MaRoN – Magyar Rovaremésztő Növény Természetvédő Társaság

Az egyesület tömöríti hazánkban a rovaremésztő növényekkel foglalkozó lelkes növénybarátokat, gyűjtőket és szakembereket egyaránt. Az egyesület célja a rovaremésztő növény fajok, kiemelten a Magyarországon élők védelmével, faj- és génmegőrzésével, szaporításával, élettani jelenségeinek kutatásával élethivatásszerűen vagy kedvtelésből foglalkozó egyesületi tagok ténykedésének elméleti és gyakorlati segítése, összefogása. További cél a közösség és tagjai közötti kapcsolat építése, erősítése, illetve kapcsolódási pontok meghatározása, létesítése, valamint a természetvédelmi nevelés fejlesztése, a biológiai tudományos kutatással összefüggő ismeretterjesztés és hazai kutatók, egyetemi hallgatók segítése. Alapvető cél a természetvédelmi, környezetvédelmi szemlélet terjesztése. Emellett az évente megrendezésre kerülő szakmai programokon az érdeklődők betekintést nyerhetnek a “növényi ragadozás” rejtelmeibe. Az egyesület weboldalán számos hasznos leírás olvasható a rovaremésztő növényekről, emellett az egyesület Facebook csoportjában szakmai eszmecsere történik:

http://maron.hu/

https://www.facebook.com/MaRoN2016


SZTE Füvészkert – Szegedi Tudományegyetem Füvészkert

Az SZTE Füvészkert ad otthont a 2018-ban létrehozott, országos szinten egyedülálló rovaremésztő növénygyűjteménynek, melynek kialakítása a MaRoN és a Ragadozó Kert együttműködésével valósult meg. A gyűjtemény tematikusan, élőhelyek szerint mutatja be az egyes rovaremésztő növényfajokat (60 fajt és fajtát), melyekről részletes leírás olvasható a kihelyezett információs táblákon. A Füvészkert szervezésében, minden év szeptemberében kerül megrendezésre a Rovarfogó Növények Napja, ahol az érdeklődők izgalmas szakmai előadásokat hallhatnak és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, emellett lehetőségük van különféle rovaremésztő növények megvásárlására és azok floráriumba való beültetésére is.

http://www.fuveszkert.u-szeged.hu/hu/

https://www.facebook.com/szte.fuveszkert/