Csomagjaink kézbesítése minden esetben a Magyar Posta Zrt. segítségével történik.

A küldemények regisztráltak, egyedi sorszámmal ellátottak, így útjuk nyomon követhető a kézbesítés során. A csomagokat elsőbbségi szolgáltatással, ajánlottan adjuk postára, így azok az esetek többségében már a feladás másnapján megérkeznek a címzetthez. Az elsőbbségi szolgáltatás maximum 2 munkanapos határidőt vállal, így az esetek kis részében előfordulhat, hogy a küldemény nem a feladás másnapján, hanem az azt követő napon érkezik meg. Szakszerű csomagolásunk a növényeket erre az eshetőségre is felkészíti!

Az 5000,- Ft-ot meghaladó megrendelések esetében lehetőség van a megrendelést személyesen átvenni e-mailben előre egyeztetett időpontban és helyen, Székesfehérváron vagy Budapesten! Ez esetben szállítási költség nem kerül felszámolásra! Amennyiben megrendelését személyesen szeretné átvenni, kérjük ennek tényét a megrendelés leadása során a ’Megjegyzés rovatban, az átvételi település (Székesfehérvár vagy Budapest) feltüntetésével szíveskedjen jelezni!

Postázás

A tárgyhéten (adott hét munkanapjai hétfőtől – péntekig) beérkezett és a tárgyhét péntekig értékegyenlített megrendelések postázására a tárgyhetet követő hétfőn kerül sor. Csak és kizárólag hétfőn történik a megrendelések postázása, hétközi postázásra nincs lehetőség! A hétfőn feladott csomagok az esetek többségében másnap, azaz kedden megérkeznek a címzetthez. Kérjük, ne küldjön érdeklődő leveleket a postázás időpontjáról, ezzel hátráltatva munkánkat! Törekszünk mindig a lehető legrövidebb időn belül postázni megrendelését! Postázási címként egyértelmű, beazonosítható és pontos címet adjon meg, lehetőleg olyat, melyen a csomagot át is tudja venni hétköznapokon 8-17 óra között. Postázás után a küldemény nyomonkövetését nem vállaljuk, a postával a kapcsolatot nem tartjuk! A feladott csomag utáni küldeményazonosítót kérésre rendelkezésére bocsájtjuk, mellyel érdeklődhet a küldemény holléte felől!

Csomagolás

Növényeinket alapesetben cserepek és ültetőközeg nélkül, gyökércsomagolt állapotban postázzuk. A gyökércsomagolt állapot annyit tesz, hogy miután megtörtént a növények ültetőcserepekből való kivétele, eltávolítjuk a felesleges ültetőközeget a gyökerek közül, ügyelve arra, hogy magukon a gyökereken maradjon az ültetőközegből. Ezután a növények gyökerét nedvesített papírba csavarjuk, majd így tesszük a már szállításra előkészített növényeket műanyag zacskókba. Természetesen a növények zacskóját szakszerűen felcímkézzük az adott fajt jelezvén. Indokolt esetben (pl. az adott növény nehezen viseli a bolygatást) vagy külön kérésre a növényeket cserepezve postázzuk. Csomagolásunk alapos, a növényeket nedvesen és biztonságosan tartja a szállítás során.

Szállítás után

A növényeket még a szakszerű csomagolás ellenére is egyes esetekben igencsak megviselheti a szállítás; a vénusz légycsapója (Dionaea) esetében például ez abban nyilvánul meg, hogy az összes csapda bezáródik, kinyílásukra néhány napot várni kell. A legjobban talán a harmatfüvek (Drosera) sínylik meg a szállítást, a leveleiken található tentákulumok végeiről eltűnnek a névadó ragadós harmatcseppek, ezek visszatermelésére időre és magas páratartalomra van szükség. Mindezért a csomag megérkezése után igyekezzünk a növényeket minél előbb kicsomagolni, (gyökércsomagolt állapot esetén elültetni), cserepüket a végleges helyükre tenni és számukra minél magasabb páratartalmat teremteni. Ezt legkönnyebben úgy valósíthatjuk meg, ha a növényeket cserepestől egy nagyobb, lágy vízzel teli tálcába állítjuk, így a folytonos párolgás miatt a magas páratartalom megoldott.