GY.I.K

Az alábbiakban a leggyakrabban feltett kérdéseket igyekeztünk összegyűjteni. Kiemelt célunk, hogy a felmerült kérdéseire mielőbbi választ kapjon, ellenben ha a lentiek tanulmányozása után még megválaszolatlan kérdése marad, úgy keressen minket bizalommal a ‘Kapcsolat’ menüpontban található elérhetőségeinken, ahol készséggel állunk rendelkezésére! Adott kérdésre kattintva a válasz elolvasható! A gyűjteményt folyamatosan frissítjük!

Kell a növényeket etetni?

A növényeket nem szükségszerű etetni, azok mesterséges táplálás nélkül is életben maradnak, illetve szabadtéri tartás során maguk is képesek zsákmányejtésre. Ugyanakkor alkalomadtán kedveskedhetünk nekik egy-két rovarral, ezektől fejlődésük kielégítőbb és gyorsabb lesz. Tilos a növények emberi fogyasztásra szánt készítményekkel etetni; ezektől hamarosan elpusztulnak! 

Mekkorák a Vénusz légycsapója esetében közölt méretek?

A méretek értelmezése az alábbi: S – fiatal, magonc növény, mely kisméretű (0,5-3 cm) és kevés csapdával rendelkezik; M – közepes méretű (3-5,5 cm) növény, melyen a fajtajellegek már kezdődnek látszódni, a következő évben várható virágzása; L – nagy méretű (5,5-8 cm), felnőtt virágzó/virágzóképes növény, kifejlett csapdákkal és fajtajellegekkel; XL – kivételesen nagy méretű (8-10 cm), virágos/virágzóképes növény 2-3 éves korral, sok csapdával és fajtajellegekkel.

Mikor válik elérhetővé az oldalon az ausztrál kancsóka (Cephalotus follicularis)?

Növényeink jelenleg szaporítás alatt állnak, így előre láthatólag legközelebb 2020. nyarán lesz elérhető a kínálatban az ausztrél kancsóka, korlátozott darabszámban.

Lehetséges megrendelést utánvéttel leadni?

Utánvéttel sajnos nem postázunk, az értékegyenlítés csak előre utalással történhet. Ez megvalósulhat belföldi postautalványon vagy banki átutaláson keresztül. Az értékegyenlítés megtörténte után, a postázási rendünknek megfelelően kerülnek a megrendelések feladásra.